Vanaf de lancering van deze website tot 1 januari 2019 heb ik aan het eind van elk jaar gereflecteerd op het voorgaande jaar en vooruitgekeken op het volgende jaar. 1 januari ben ik gestopt met het bijhouden van mijn doelen. Waarom ik ben gestopt met online doelen lees je op mijn blog.

Ik publiceerde mijn doelen online om een commitment te maken aan mijn doelen. Doordat ik de doelen online heb staan ervoer ik een sterkere interne wilskracht om de doelen werkelijkheid te maken.

Daarnaast ervoer ik ook een sterke externe druk om de doelen te behalen, naasten die dit lezen wijzen mij op en vragen naar mijn doelen wat ervoor zorgt dat ik harder aan mijn doelen werk.

Dit bracht me veel maar kostte me ook veel, mede om het laatste ben ik ermee gestopt.

 

 

Mijn maandelijkse doelen rapporten voor 2018

00. 2017 in terugblik: successen, mislukkingen en geleerde lessen

00. Mijn doelen en gewoontes voor 2018

01. Mijn januari 2018 doelen rapport

Mijn maandelijkse doelen rapporten voor 2017

1. Mijn doelen voor 2017

 

Mijn wekelijkse doelen en ‘todays’ in real-time

Je kunt mijn wekelijkse doelen en todays inzien in mijn online whiteboard.

Een today is anders dan een to-do. Een to-do is iets wat je te doen hebt, ofwel zou moeten doen. Een today is iets wat je die dag wilt doen, gebaseerd op je prioriteiten. Zo staat een serie kijken of ontspannen ook op mijn today.

Zo zorg ik ervoor dat mijn dagelijkse bezigheden consistent zijn met mijn prioriteiten. Door ‘ontspannen’ op mijn today te zetten, zeg ik eigenlijk tegen mezelf: ‘Ik vind het belangrijk dat ik ontspan.’

Door dat vervolgens te doen confirmeer ik aan dat zelfbeeld en dat resulteert in een tevreden (en ontspannen) gevoel.