Aan het eind van elk jaar reflecteer ik op het voorgaande jaar en kijk ik vooruit op het volgende jaar. Vervolgens bepaal ik mijn prioriteiten en op basis daarvan schrijf ik mijn doelen.

Ik publiceer mijn doelen online om een commitment te maken aan mijn doelen. Doordat ik de doelen online heb staan ervaar ik een sterkere interne wilskracht om de doelen werkelijkheid te maken.

Daarnaast ervaar ik ook een sterke externe druk om de doelen te behalen, naasten die dit lezen wijzen mij op en vragen naar mijn doelen wat ervoor zorgt dat ik harder aan mijn doelen werk.

Kortom, ik ben nog nooit zo hard vooruitgegaan in 1 jaar met online doelen. 

Verder zal er een maandelijkse update zijn over mijn doelen.

 

Mijn maandelijkse doelen rapporten voor 2018

00. 2017 in terugblik: successen, mislukkingen en geleerde lessen

00. Mijn doelen en gewoontes voor 2018

01. Mijn januari 2018 doelen rapport

Mijn maandelijkse doelen rapporten voor 2017

1. Mijn doelen voor 2017

 

Mijn wekelijkse doelen en ‘todays’ in real-time

Je kunt mijn wekelijkse doelen en todays inzien in mijn online whiteboard.

De maandelijkse doelen rapporten geven een goed beeld van waar ik globaal mee bezig ben dat jaar. Toch vraag je je misschien af wat ik dan op wekelijkse/dagelijkse basis doe om die doelen te behalen.

Mede daarom heb ik besloten (januari 2018) om van een fysiek whiteboard te switchen naar een online whiteboard (trello). Hier kun je mijn wekelijkse doelen inzien met daarvan de vertalingen naar een ‘today’.

Een today is anders dan een to-do. Een to-do is iets wat je te doen hebt, ofwel zou moeten doen. Een today is iets wat je die dag wilt doen, gebaseerd op je prioriteiten. Zo staat een serie kijken of ontspannen ook op mijn today.

Zo zorg ik ervoor dat mijn dagelijkse bezigheden consistent zijn met mijn prioriteiten. Door ‘ontspannen’ op mijn today te zetten, zeg ik eigenlijk tegen mezelf: ‘Ik vind het belangrijk dat ik ontspan.’

Door dat vervolgens te doen confirmeer ik aan dat zelfbeeld en dat resulteert in een tevreden (en ontspannen) gevoel.