Ontdek de formule voor het verzekeren van succes

Get shit done

FORMULE. In dit artikel vertel ik jullie over de formule achter de ‘Verzeker Succes’ knop die hieronder staat. Het is de stap van praktische geschreven artikelen naar het echte doen. Dit doen wordt verzekerd door het psychologische systeem dat proces-gericht is. 

 

De standaard succesformule

1. Voorbeeld: Ik volg alle stappen in dit artikel, haal ik die stappen niet dan ontvangen @pietje @puk en @paul gezamenlijk €30! Zij mogen hier wat leuks van doen en ik ben daarbij niet welkom! Let’s get started #Hetlevendeboek


2. Plak het bericht in de pop-up, dan kun je het voorbeeld hieronder aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Je opent de pop-up door te klikken op

3. Klik op ‘post’ om de psychologische binding aan te gaan en zo succes te verzekeren!

 

☑️ Psychologisch systeem. Verandert willen in doen.

Dit psychologisch systeem is onderdeel van de formule en gericht op:

1. Consistentie houdt in dat je het eens wilt zijn met wat je denkt, zegt of doet. Op Facebook staat dat je de stappen gaat uitvoeren. Psychologisch gezien wil je je hier dus aan houden, en dat lukt alleen door te doen. Anders gezegd, je staat voor lul als je je niet aan je woord houdt.

2. Aversie voor verlies wil zeggen dat je het (meestal) twee maal zo erg vind om iets te verliezen dan om iets te winnen. Doordat je geld op het spel zet is er een mogelijkheid dat je wat verliest, en dat gaat aan je vreten. Als je €100 hebt en een kans hebt om daar €120 van te maken is er nul kans op verlies. Wanneer je daarentegen €100 hebt en een kans hebt om naar €80 te gaan, ja dan verlies je. Conclusie, jij houdt niet van verliezen en neemt dus actie.

3. Controle houdt in dat doordat je je vrienden linkt in het bericht zij jouw persoonlijke ‘scheidsrechters’ worden. Zij kunnen immers wat winnen, ook al werkt dit minder goed dan aversie voor verlies, zullen zij alsnog je kont achterna zitten. Je vrienden worden gratis motiverende scheidsrechters.

 

☑️ Proces-gericht. Transformeert levens.

Waarom staat hier niet ‘prestatie-gericht’? Zal je je misschien wel afvragen. Je ziet prestaties, iemand die wat wint of eindelijk doorbreekt bijvoorbeeld. Hierdoor lijkt het vaak alsof die mensen van 0-100 gaan terwijl dat niet het geval is. Het lijkt dan alsof er maar  1 stap wordt gezet, een enorme onmogelijke stap. Dat werkt demotiverend.

Ik heb nieuws voor je; ‘aan elke prestatie gaat een proces vooraf.’ 

Doordat je begint met ‘verzeker succes’, en eindigt met ‘verspreid jouw succes’, zie je niet alleen het resultaat, maar ook het proces. Dit zorgt ervoor dat jij weet dat het mogelijk is om jouw doelen te behalen. Misschien nog wel belangrijker, al jouw vrienden en familieleden weten dat het mogelijk is.

Op deze wijze stimuleer ik jullie om die eerste kleine stap te nemen.

 

Nog 1 laatste dingetje

Zijn jullie al overtuigd van de formule? Ik wel. Als jij nog niet overtuigd bent ervaar het dan zelf en zet de eerste kleine stap.

NEEM VERANTWOORDELIJKHEID

Heb je al verantwoordelijkheid genomen? Lees dan mijn andere praktische artikelen over Lifestyle, Persoonlijke ontwikkeling en Doelen op mijn blog.