Hey, ik ben Lex Krishnadath en ik wil je alvast bedanken dat je de moeite neemt om dit te lezen.

 

Het levende boek

Lex Krishnadath

Ik zal je een beetje over mijzelf vertellen; ik ben topsporter in karate, gek van gedragspsychologie en daarnaast geniet ik van alles wat ik doe en doe ik alleen dingen waar ik van geniet. Ook ben ik de auteur van deze website, Het Levende Boek.

Daarnaast lees ik elk jaar tientallen non-fictie boeken (40 in 2017) om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen, ben ik negentien jaar en studeer ik Psychology aan Tilburg University.

 

 

 

In het kort

Ik maakte de keus om een fantastisch leven te leiden en zo werkte ik hard aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit resulteerde in het ontstaan van Het Levende Boek en daarmee meerdere projecten waaronder 52 boeken in één jaar, het social media dieet project en Frans in 3 maanden.

Alle middelen hebben we, maar de eerste stap zetten is het moeilijkst. Via Het Levende Boek maak ik die stap zo klein mogelijk.

Vrijwel al mijn projecten behaal ik dankzij het Standaard Sociale Contract van HLB.

 

Ik Wil Het Standaard Sociale Contract

 

Mijn verhaal

Op mijn 17e maakte ik de keus dat het niet meer langer zo kon; ik snapte mezelf niet, had geen doelen en was niet gelukkig. Ik vocht ook slecht (karate) en bovendien wilde ik iets bereiken, maar ik wist niet wat.

Ik was het verliezen zat.

Psychologie vond ik al heel lang interessant, sinds mijn 16e was ik al actief in de verkoop en leerde daar hoe je mensen kunt beïnvloeden.

Maar wat als ik mijzelf psychologisch kon beïnvloeden om een beter leven te leiden?

Ik moest een manier vinden om het anders aan te pakken, dus ik ging, jawel, filmpjes kijken op YouTube. Ik verzon een soort van eigen morning ritual. Elke ochtend stond ik iets eerder op om een video te kijken van Brian Tracy’s YouTube Channel 

Dat gaf me een enorme boost van energie.

Op een maandagochtend, het 1e uur in de les, was ik vrolijk en zat bomvol energie. Mijn vrienden vroegen zich af waar al die energie vandaan kwam.

Ik kreeg het gevoel dat het werkte en ik besloot uit te breiden.

Ik breidde het ritueel uit en tot mijn verbazing zag ik steeds meer overeenkomsten tussen de video’s over lifestyle, persoonlijke ontwikkeling, doelen en de psychologie achter de verkoop!

Dit betekende dat het mogelijk was om psychologie tegen jezelf te gebruiken voor een gelukkiger leven! 

 

Het omslagpunt

Eind september 2016 begon ik mijn doelen bij te houden in Evernote (basic), dit doe ik nu nog steeds met veel plezier. Sterker nog, ik doe dit nu publiekelijk; je kunt het lezen op de pagina Mijn doelen.

Een paar weken daarna zag ik tijdens een van mijn morning rituals een TED-talk over iemand die 52 boeken per jaar las. 52 boeken per jaar; dat is erg veel, dacht ik.

Maar omdat het zo veel zou bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling besloot ik om tot het einde van 2017 de challenge aan te gaan. 

Het werkte, op elk gebied in mijn leven. Ik kwam erachter dat dezelfde psychologische principes voor een gelukkig leven ook gelden voor topsport.

Dus toen paste ik het toe en in 2016 werd ik Nederlands Kampioen Karate én Europees Kampioen Wado-Kai Karate

Ik heb echter ook wat tegenslagen gehad; ik liep een hersenschudding op bij een internationaal toernooi. Dit zorgde ervoor dat ik 2 maanden niet meer kon sporten. Daarbij was lezen ook erg lastig. En scheurde ik mijn voorste kruisband (knie) twee trainingen nadat ik terug was gekomen van de hersenschudding.

Toch ga ik er alles aan doen om weer terug te komen in karate

Tot slot ben ik een introvert persoon die nu zelfs in staat is om alles te delen via Het Levende Boek.

 

Geef jij jouw leven ook een 10/10?

Het is zo zonde, je kunt een fantastisch leven leiden maar veel mensen vinden simpelweg niet dat ze dit verdienen. Met gelukkig bedoel ik niet een 7 of een 8, ik heb het over een 10/10. Je bent misschien gelukkig volgens het CBS, maar geef jij jouw leven ook een 10/10?

Uit onderzoek van het CBS over hoe gelukkig Nederland was in 2016 kwam naar voren dat ‘Nederland opnieuw behoorlijk gelukkig is’, bijna 90% is gelukkig, stellen zij. Je bent volgens het CBS echter gelukkig als je je leven een 7 of hoger geeft. Dit zeiden ze ook in 2012, maar laten we de echte gegevens even bekijken.

 

CBS gelukkig Nederland 2012

Percentage van ondervraagden per categorie, 2012

Maar 6% gaf zichzelf een 10! Dat betekent dat als jij 100 mensen kent er maar liefst 94 zijn die onder de maat leven!

Hoe kan het dat er zo veel kennis gratis of voor bijna niks verkrijgbaar is op blogs, vlogs en in boeken en er nog steeds zo veel mensen zijn die onder de maat leven? Niemand neemt de beslissing, niemand doet er wat mee, niemand zet door.

Daarom is het mijn passie om via Het Levende Boek ervoor te zorgen dat mensen die de beslissing wél nemen, er wél wat mee doen én dat door zetten.

Via het Het Levende Boek wil ik mensen hun leven een 10/10 geven.

Natuurlijk is het zo dat het leven soms hard is en er dingen gebeuren waar je niet voor hebt gekozen. Toch ben ik er van overtuigd dat je dan alsnog verantwoordelijk bent voor hoe jij reageert op die tragedie. Een 10/10 qua geluk is dan zeker moeilijk, maar je kunt er dan nog steeds het beste van maken.

 

Ik Wil Het Standaard Sociale Contract

 

Nog één dingetje

Heb je vragen, reacties of feedback, voel je dan vrij om naar me uit te reiken. Dit kan door te reageren op artikelen in de bibliotheek of via contact.

Wil je niks missen, blijf dan op de hoogte via onze Facebook.

Nogmaals bedankt dat je de moeite nam dit te lezen en ik hoop je te zien bij mijn volgende artikelen op mijn blog!

 

Met levende groet,

Lex Krishnadath

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.