Voorbeeld is succesvol gekopieerd!

Neem verantwoordelijkheid aan de hand van een 3 dagen challenge #021

april 21, 2017


De kracht van positief denken

Dat stemmetje in je hoofd controleert je buitenwereld, wil je je buitenwereld controleren, moet je dat stemmetje akelig goed onder controle krijgen. Sterker nog, je bent je vaak niet eens bewust van dit stemmetje, terwijl het je wel fantastisch dwars kan zitten. Deze praktische post is gebaseerd op het boek ‘De kracht van positief denken’, geschreven door Dr. Norman Vincent Peale en in 1987 voor het eerst uitgebracht, het lijkt wel een tijdloos boek. 

 

 

Het stemmetje

Dat stemmetje praat en praat en praat, non-stop plant het allerlei beelden in je hoofd. Negatief denken zorgt voor het inleveren van jouw eigen vrijheid, je klaagt, je kunt dingen niet, je vindt dat je niks verdiend, maar gelukkig is dit proces om te draaien zodat je complimenteert, dingen kunt en je vindt dat je een gelukkig leven verdiend.

Evolutionair gezien zijn mensen gericht op wat je in het leven verliezen kunt in plaats van wat je uit het leven halen kunt, het is niet erg dat je hier last van hebt, maar je moet dus wel even omschakelen.

‘Een tocht van duizend mijl begint met een eerste stap’, zegt de Chinese filosoof Lao Tse, verantwoordelijkheid nemen vormt de eerste stap in deze tocht.

 

Neem verantwoordelijkheid, 3 dagen challenge 

1. Schrijf de komende 3 dagen elke dag minstens één situatie op waarin je verantwoordelijkheid neemt op een A4’tje. Neem vanaf nu verantwoordelijkheid voor álles in jouw leven. Als er iets gebeurt, slecht of goed, zeg je tegen jezelf ‘ik ben verantwoordelijk’ en doe je er wat aan. Dit hoeven echt geen leven veranderende situaties te zijn, het zijn vaak kleine dingen.

Voorbeeldsituatie: je legt iets uit maar de ander begrijpt je niet, je raakt gefrustreerd en vindt de ander maar dom of iets dergelijks. Toch, als iemand jou niet begrijpt is dat altijd jouw verantwoordelijkheid.

2. Let de komende 3 dagen op je taal/schrijf gebruik en schrijf elke dag minstens één uitspraak op waarin een te veel gebruikt werkwoord zoals ‘proberen’ in voorkomt.’Ik zal proberen het af te krijgen’, eenieder die dit zegt krijgt het geheid niet af, want als je het werkwoord ‘proberen’ gebruikt ga je er al vanuit dat je faalt. In feite weiger je verantwoordelijkheid te nemen. Vanaf nu zeg je ‘Ik krijg het vandaag af’. Je bindt je aan je uitspraak en dat is misschien eng, maar dat zorgt er wel voor dat je het ga doen, tenzij je graag voor joker wilt staan.

3. Als je de stappen 1 en 2 succesvol gedaan hebt maak je een foto van je A4’tje en deel je die zodat iedereen ziet dat je je aan je woord hebt gehouden en zodat je die €30 niet verliest! (Zie ‘Verzeker succes…’)

 

Verzeker succes in 3 stappen en maak de commitment

1. Voorbeeld: Ik volg alle stappen in dit artikel, haal ik die stappen niet dan ontvangen @pietje @puk en @paul gezamenlijk €30! Zij mogen hier wat leuks van doen en ik ben daarbij niet welkom! Let’s get started #Hetlevendeboek


2. Plak het bericht in de pop-up, dan kun je het voorbeeld hieronder aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Je opent de pop-up door te klikken op

3. Klik op ‘post’ om de psychologische binding aan te gaan en zo succes te verzekeren!

 

1 laatste dingetje

Onthoud! ‘Knowing is not enough, we must apply. Willing is not enough, we must do’. Je hebt je tijd verspild als je er niet NU wat mee doet.

 

Vond jij dat de informatie in deze post waardevol was voor jou of iemand anders die jij kent? Bekijk dan hier het boek ‘De kracht van positief denken’ geschreven door Dr. Norman Vincent Peale of je deelt hier de post!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Het levende boek © 2017