Zet een doel, maak een commitment en behaal succes met het Standaard Sociale Contract van HLB

 

[thst_button url=”http://eepurl.com/djClLz” style=”blue” size=”small” type=”round” target=”_self”] Krijg direct gratis toegang [/thst_button]

Of scroll naar beneden om meer te weten te komen

 

Hey!

Ten eerste, mag ik zeggen dat je awesome bent? Het feit dat je de tijd neemt om je te verdiepen in het Standaard Sociale Contract van HLB spreekt voor zich.

Het Standaard Sociale Contract van HLB gaat uit van twee systemen: een psychologisch- en een proces-gericht systeem.

 

Prestaties met het Standaard Sociale Contract van HLB

Het standaard sociale contract heb ik gebruikt om een commitment te maken voor de volgende 2 projecten vanuit mijn projecten.

 

Je kunt dit contract voor werkelijk elk doel gebruiken. 

 

☑️ Psychologisch systeem. Verandert willen in doen.

Dit psychologisch systeem is onderdeel van de formule achter het Standaard Sociale Contract van HLB en is gericht op:

1. Consistentie houdt in dat je het eens wilt zijn met wat je denkt, zegt of doet. Op Facebook staat dat je de stappen gaat uitvoeren. Psychologisch gezien wil je je hier dus aan houden, en dat lukt alleen door te doen. Anders gezegd, je staat voor lul als je je niet aan je woord houdt.

2. Aversie voor verlies wil zeggen dat je het (meestal) tweemaal zo erg vindt om iets te verliezen dan om iets te winnen. Doordat je geld op het spel zet is er een mogelijkheid dat je wat verliest, en dat gaat aan je vreten. Als je €100 hebt en een kans hebt om daar €120 van te maken is er nul kans op verlies. Wanneer je daarentegen €100 hebt en een kans hebt om naar €80 te gaan, ja dan verlies je. Conclusie, jij houdt niet van verliezen en neemt dus actie.

3. Controle houdt in dat doordat je je vrienden linkt in het bericht zij jouw persoonlijke ‘scheidsrechters’ worden. Zij kunnen immers wat winnen. Ook al werkt dit minder goed dan aversie voor verlies, zullen zij alsnog je kont achterna zitten. Je vrienden worden gratis motiverende scheidsrechters.

 

☑️ Procesgericht. Transformeert levens.

Waarom staat hier niet ‘prestatiegericht’? Zul je je misschien wel afvragen. Wat je vaak ziet zijn prestaties, iemand die wat wint of eindelijk doorbreekt bijvoorbeeld. Hierdoor lijkt het vaak alsof die mensen van 0-100 gaan terwijl dat niet het geval is. Het lijkt dan alsof er maar  1 stap wordt gezet; een enorme, onmogelijke stap. Dat werkt demotiverend.

Ik heb nieuws voor je: ‘aan elke prestatie gaat een proces vooraf.’

Doordat je begint met een commitment maken via het Standaard Sociale Contract en eindigt met het resultaat, zie je niet alleen het resultaat, maar ook het proces. Dit zorgt ervoor dat jij weet dat het mogelijk is om jouw doelen te behalen. Misschien nog wel belangrijker, al jouw vrienden en familieleden weten dan ook dat het mogelijk is.

Op deze wijze stimuleer ik jullie om die eerste kleine stap te nemen.

 

[thst_button url=”http://eepurl.com/djClLz” style=”blue” size=”small” type=”round” target=”_self”] Krijg direct gratis toegang [/thst_button]