De kracht van positief denken

Dat stemmetje in je hoofd controleert je buitenwereld. Wil je je buitenwereld controleren, moet je dat stemmetje akelig goed onder controle krijgen. Sterker nog, je bent je vaak niet eens bewust van dit stemmetje, terwijl het je wel fantastisch dwars kan zitten. Deze praktische post is gebaseerd op het boek ‘De kracht van positief denken’, geschreven door Dr. Norman Vincent Peale en in 1987 voor het eerst uitgebracht. Het lijkt wel een tijdloos boek. 

 

 

Het stemmetje

Dat stemmetje praat en praat en praat, non-stop plant het allerlei beelden in je hoofd. Negatief denken zorgt voor het inleveren van jouw eigen vrijheid. Je klaagt, je kunt dingen niet, je vindt dat je niks verdient, maar gelukkig is dit proces om te draaien zodat je complimenteert, dingen kunt en je vindt dat je een gelukkig leven verdient.

Evolutionair gezien zijn mensen gericht op wat je in het leven verliezen kunt in plaats van wat je uit het leven halen kunt. Het is niet erg dat je hier last van hebt, maar je moet dus wel even omschakelen.

‘Een tocht van duizend mijl begint met een eerste stap’, zegt de Chinese filosoof Lao Tse, verantwoordelijkheid nemen vormt de eerste stap in deze tocht.

 

Neem verantwoordelijkheid, 3 dagen challenge 

1. Schrijf de komende 3 dagen elke dag minstens één situatie op waarin je verantwoordelijkheid neemt op een A4’tje. Neem vanaf nu verantwoordelijkheid voor álles in jouw leven. Als er iets gebeurt, slecht of goed, zeg je tegen jezelf ‘ik ben verantwoordelijk’ en doe je er wat aan. Dit hoeven echt geen levensveranderende situaties te zijn, het zijn vaak kleine dingen.

Voorbeeldsituatie: je legt iets uit maar de ander begrijpt je niet, je raakt gefrustreerd en vindt de ander maar dom of iets dergelijks. Toch, als iemand jou niet begrijpt is dat altijd jouw verantwoordelijkheid.

2. Let de komende 3 dagen op je taal/schrijfgebruik en schrijf elke dag minstens één uitspraak op waarin een te veel gebruikt werkwoord zoals ‘proberen’ in voorkomt.’Ik zal proberen het af te krijgen’, eenieder die dit zegt krijgt het geheid niet af, want als je het werkwoord ‘proberen’ gebruikt ga je er al vanuit dat je faalt. In feite weiger je verantwoordelijkheid te nemen. Vanaf nu zeg je: ‘Ik krijg het vandaag af.’ Je bindt je aan je uitspraak en dat is misschien eng, maar dat zorgt er wel voor dat je het gaat doen. Tenzij je graag voor joker wilt staan.

 

1 laatste dingetje

Met het Standaard Sociale Contract kun je al je grote doelen behalen, zo heb ik bijvoorbeeld  ‘de Franse taal nagenoeg vloeiend leren spreken binnen 3 maanden‘ aan de hand van het contract. Het is nu ook beschikbaar voor jou!

 

[thst_button url=”http://eepurl.com/djClLz” style=”light-blue” size=”medium” type=”round” target=”_self”] Ik Wil Het Standaard Sociale Contract [/thst_button]

of

[thst_button url=”https://www.hetlevendeboek.nl/standaard-sociale-contract-hlb/” style=”grey” size=”small” type=”round” target=”_self”] Ik Wil Meer Weten [/thst_button]

 

Vind jij dat de informatie in deze post waardevol is voor jou of iemand anders die jij kent? Bekijk dan hier het boek ‘De kracht van positief denken’ geschreven door Dr. Norman Vincent Peale of je deelt hier de post!