Doel van mijn projecten – Het Levende Boek

Mijn projecten op Het Levende Boek dienen 3 doelen:

 

1. Het tot leven wekken van de artikelen op Het Levende Boek door theorie in de praktijk te brengen.

2. Het mezelf aanleren van een moeilijke vaardigheid in aanzienlijk korte tijd.

3. Het ontwikkelen van sterke gewoontes die mij het leven gemakkelijker maken.

 

Inhakend op het laatste doel: gewoontes zie ik als de ‘regels’ van het leven. Het grootste gedeelte van ons leven leiden we onbewust in de vorm van gewoontes. Door die regels op de best mogelijke manier te herschrijven heb ik mijn leven verbeterd op vrijwel elk mogelijk gebied.

Tot nu toe heb ik aan elk van mijn projecten een sterke gewoonte overgehouden. Dat betekent dat ik voor sommige projecten soortgelijke resultaten zonder moeite in de toekomst kan herhalen.

”We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” – Will Durant

Ik ga zonder moeite naar de sportschool, lees vrijwel elke dag, sta vroeg op, gebruik mijn telefoon 2 keer zo weinig als de gemiddelde telefoongebruiker (volgens Moment) en meer. k

Dat gaat allemaal zonder moeite omdat het gewoon vanzelf gaat, heerlijk toch? Alsof m’n onderbewuste voor me werkt.

Tot slot zitten er altijd nieuwe projecten aan te komen. Enkele hinten zijn dan ook te vinden in de ‘doelen en gewoontes voor 20xx’ in mijn doelen.

 

52 boeken in één jaar project

Vanaf 1 januari begon mijn 52 boeken in één jaar project. Gedurende één jaar elke week een boek uitlezen met het doel mijzelf persoonlijk te ontwikkelen. Ik heb uitgebreid de regels van het project, het schema en de gebruikte technieken beschreven.

 

Frans in 3 maanden project

In juli 2017 startte ik het Frans in 3 maanden project met het doel om Frans vloeiend te kunnen spreken in een tijdsbestek van 3 maanden.  Ik heb uitgebreid de regels van het project, het schema en de gebruikte technieken beschreven.

 

Het Social Media Dieet project

In februari 2017 startte ik het social media dieet project om meer tijd vrij te maken voor dingen die er echt toededen: familie, vrienden en mijn persoonlijke doelen en projecten. Ik heb uitgebreid de regels van het project, het schema en de gebruikte technieken beschreven.