Mijn doel om Frans in 3 maanden te leren

Het commitment… Haal ik het doel niet dan…

 

? Ik sta voor lul op Facebook en andere sociale media

? Ik verlies €60,-

? Drie van mijn beste vrienden mogen daar wat van doen en ik ben niet uitgenodigd

 

Het doel…

Mijn doel: Ik heb het taalniveau B2 behaald in Frans aan de hand van een TCF vóór 21 september 2017

In Mijn Doelen op Het Levende Boek heb ik mijn jaarlijkse doelen uitgeschreven. Dit doel is onderdeel van die doelen en deze post is het proces dat ik ga doorlopen om dat doel te bereiken.

Waarom 21 september als het nu 26 Juni is? Ik ben al enkele dagen bezig met de voorbereiding waarbij ik ook al Frans heb geleerd. Zo klopt het.

 

De vereisten voor het leren van de Franse taal (B2)

Als ik 400 punten of meer heb, heb ik mijn doel om de Franse taal te leren in 3 maanden gehaald.

B2 staat ongeveer gelijk aan vloeiend Frans, en alhoewel dat wel heel ambitieus klinkt zijn er nog 2 niveaus boven B2, namelijk C1 en C2 waarbij je bij C2 niet meer te onderscheiden bent van een native. Je kunt er meer over lezen op ERK.

Even ter illustratie, dit zijn de streefniveaus van VWO voor de vreemde talen.

 

Taal leren in 90 dagen - streefniveau

Goed gezien: dat betekent dat ik het beter wil doen dan iemand die succesvol examen heeft gedaan in Frans op VWO niveau.

 

De TCF (Test du connaisance de français) is iets anders ingedeeld, die bestaat uit 4 taken:

1. Compréhension orale (luistervaardigheid)

2. Maîtrise des structurs de la langue (grammatica beheersing)

3. Compréhension écrite (leesvaardigheid)

4. Expression orale (mondeling)

 

Waar op het Centraal Eindexamen alleen leesvaardigheid wordt getoetst tellen bij mij alle vier de onderdelen even zwaar mee. Alhoewel ik dus geen examen in Frans VWO heb gedaan, weet ik van het Duits examen dat de TCF toch wel een tikje zwaarder is dan het VWO eindexamen.

 

Bekijk nu of ik het heb gehaald of niet in de blogpost ‘De Franse taal leren in 90 dagen – mijn ervaring

 

Mijn verhaal

?? Met deze 18 gratis taalapps ga ik mijn doel waarmaken ??

 

Ik ben ontzettend slecht in taal.

Dat hoef ik mijn vrienden niet te vertellen, het is meer een feit. Maar dat betekent niet dat ik geen nieuwe taal kan leren. Ik zal simpelweg 20% harder moeten werken.

Waarom doe ik dit dan? Ik wil laten zien dat het mogelijk is. Daarbij is taal het medium via waar wij communiceren, via waar wij ons uiten.

Ik ben geobsedeerd met persoonlijkheden en ik denk dat taal een medium is waarmee onze persoonlijkheid zich uit, dat is ontzettend interessant.

Ook opent er een wereld van nieuwe mensen, cultuur en kennis voor je. Frans zal niet de laatste taal zijn die ik ga beheersen. Polyglot in wording?

 

?? Met deze 18 gratis taalapps ga ik mijn doel waarmaken ??

 

Toepassing van het Standaard Sociale Contract  — HLB

Door mij openlijk en financieel te binden via Facebook is de kans veel groter dat ik dit immense doel ook ga behalen. Sterker nog, ook als ik het niet haal zal mijn Frans veel sterker gegroeid zijn in 3 maanden dan in 3 jaar.

Ik zet weliswaar €60,- op het spel, maar dat is een hele goedkope investering vergeleken met alle dure taalstudies in omloop. Dure taalstudies zijn onnodig wat je nodig hebt is een sterke motivatie.

Bovendien vind ik het fantastisch om met een doel bezig te zijn. Het geeft kracht, zelfvertrouwen en energie. Daarnaast, heb je leuke gespreksstof, pas vrai?

En, en, en, in 8/10 gevallen zul je je doelen simpelweg behalen! Gratis en productief!

 

[thst_button url=”http://eepurl.com/djClLz” style=”light-blue” size=”medium” type=”round” target=”_self”] Ik Wil Het Standaard Sociale Contract [/thst_button]

of

[thst_button url=”https://www.hetlevendeboek.nl/standaard-sociale-contract-hlb/” style=”grey” size=”small” type=”round” target=”_self”] Ik Wil Meer Weten [/thst_button]

 

1 laatste dingetje

Vind jij dat deze post waardevol is voor jou of iemand anders die jij kent? Bekijk dan hier het artikel of je deelt hier de post!