‘Morgen begin ik!’ Iedereen heeft er moeite mee, datgene doen waarvan je gister zei dat je het vandaag zou doen.

Dit kan persoonlijk zijn, maar ook zakelijk. Zo is het lastig om consistent te blijven sporten, maar het is ook lastig om consistent de social media kant van je bedrijf bij te houden. 

Hoe komt dat?

Het zijn lange termijn investeringen waar je op het moment zelf weinig aan hebt. Een keer sporten gaat je niet topfit maken. Van één post op social media zal je bedrijf ook weinig profijt hebben. 

Echter, op lange termijn heb je er wel degelijk wat aan. Bij het lanceren van nieuwe dienst of product is het winstgevender als je al gestabiliseerde social media accounts hebt met veel interactie en volgers. 

Het is moeilijk in de korte termijn op tijd te steken in projecten waar de voordelen pas op lange termijn te voelen zijn.

 

Het commitment contract, hoe werkt het?

Het commitment contract is erg simpel. We kiezen een doel, definiëren de maatstaf van succes en zetten er een boete op (bij falen). Daarna is het evalueren.

 

stok achter de deur

Stok achter de deur

Mijn projecten ‘Het Social Media Dieet’ en ‘Frans in 3 maanden’ zijn succesvol omdat ik een commitment heb gemaakt aan de hand van een commitment contract, een stok achter de deur.

Het zorgde ervoor dat ik deed wat ik zei dat ik ging doen.

Na enkele van mijn naasten geholpen te hebben met behalen van hun doelen, heb ik besloten om dit voor een groter publiek te gaan doen.

Zo is ‘Stok achter de deur’ ontstaan. Het gaat uit van de psychologische kracht van verlies aversie en verantwoordelijkheidsplicht om gedrag te veranderen.

Hier is wetenschappelijk bewijs voor aangeleverd door onder andere Richard H. Thaler, Nobel prijswinnnaar in Economics (2017).

Samen met jou formuleren we jouw doel en samen met jou stel ik het commitment contract op zodat het naadloos aansluit op jouw doel.

Lees hieronder verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Successen met ‘stok achter de deur’

Tjerk Kooistra stelde samen met mij een commitment contract op om 10 volgers en 10 likes via Facebook en Instagram per week te verkrijgen.

De stok achter de deur zorgt ervoor dat hij consistent blijft in het posten van social media voor zijn bedrijf Anders Koffie. Dit zorgt ervoor dat zijn social media op organische wijze blijft groeien.

 

Groei door commitment contract

 

Take action

Pak je telefoon en geef me vrijblijvend een belletje; +31614551924. Momenteel kost het opstellen van een contract 74,99 49,99. Hierbij zitten nog eventuele kosten aan boetes per week.