Mijn doelen

Mijn doelen

Ik heb op 1 januari 2017 een lijst gemaakt met de doelen die ik wil behalen dit jaar. Voorafgaand aan elke maand stel ik mijn doelen op die ervoor zorgen dat ik dichter bij het behalen van mijn jaarlijkse doelen kom. Elke eerste dag van de maand post ik hier de evaluatie van voorgaande maand en mijn nieuwe doelen voor de komende maand.

 

 

 

 

 

 

Voor het laatst bijgewerkt op 31-12-2017

Mijn doelen zijn gebaseerd op aspecten in het leven die ik belangrijk vind en tijdens het jaar zullen er meer doelen bijkomen omdat er altijd onverwachte kansen ontstaan. Ook heb ik mijn doelen opgesteld volgens de manier die ik uitleg in het artikel ‘Hoe je effectief doelen op schrijft, volledig uitgelegd in een stap voor stap workshop #020‘.

 

Mijn doelen voor 2017

1. Ik heb gemakkelijk 52 waardevolle non-fictie boeken gelezen vóór 31 december 2017

Resultaat: Niet behaald. 40/52

2. Ik heb met veel plezier een platform ontwikkeld waarin ik kennis op een wekelijkse basis deel vóór 31 december 2017

Resultaat: Niet behaald. Het Levende Boek staat online, maar ik deel er geen kennis op wekelijkse basis.

3. Ik gebruik mijn iPhone gemakkelijk gemiddeld minder dan 2 uur per dag en ontgrendel deze gemiddeld minder dan 50 keer per dag vóór 31 december 2017

Resultaat: Behaald. Gemiddelde van 79 minuten en 34 ontgrendelingen per dag (dec 24 – dec 30 gemeten met Moment).

4. Ik verdien met plezier €500-600 per maand vóór 31 december 2017

Resultaat: Niet behaald.

5. Ik heb 4 waardevolle seminars bijgewoond vóór 31 december 2017

Resultaat: Behaald. 4 bijgewoond, TEDx Zwolle, Millionaire Mindset Intensive, Start-up weekend Zwolle, Businessboostlive. 1 gepland, DK Yoo.

6. Ik ben volledig hersteld van de operatie aan mijn voorste kruisband vóór 31 maart 2018

Resultaat: operatie is succesvol geweest op 31 mei. Medicatie is succesvol afgebouwd. Loop zonder krukken. Krachttraining begonnen.

7. Ik denk elke dag gedurende 30 minuten onafgebroken diep na vóór 30 juni

Resultaat: Behaald.

8. Ik spreek een vreemde taal zo goed dat ik taalniveau B2 beheers vóór 20 september 2017

Resultaat: Niet behaald: Taal wordt Frans. Commitment gemaakt. Proeftest Alliançe Française La Haye: Tussen B1 en B2 in. Examen afgelegd met een B1.

Mijn korte termijn doelen, december

1. Ik ben 8 keer naar de gym geweest.
Resultaat: 8/8.
2. Ik heb een x aantal summaries verkocht via www.psychology101podcast.nl. (X>10)
Resultaat: Geannuleerd 0/X verkocht
3. Ik heb het examen ‘Social Psychology’ gehaald met een 9 of hoger.
Resultaat: Geannuleerd en herschreven naar: ‘Ik heb het examens ‘Social Psychology’ gehaald’. Behaald
4. Ik heb het examen ‘Personality Psychology’ gehaald met een 9 of hoger.
Resultaat: Geannuleerd en herschreven naar: ‘Ik heb het examen Personality Psychology gehaald’. Behaald
5. Ik heb het examen ‘Research Methodology’ gehaald.
Resultaat: Behaald.
6. Ik heb goed gefeest na de examens.
Resultaat: Behaald.
7. Ik heb samen met het team een Businessplan voor Personalingo opgesteld.
Resultaat: Geannuleerd.
8. Ik heb 1 artikel geschreven voor HetLevendeBoek. 
Resultaat: Geannuleerd en in de plaats het doel nummer 9.
9. (later toegevoegd). Ik heb een hele week genoten van kerst en oud & nieuw. 
Resultaat: Behaald.

Evaluatie maand december

Dit was een heftige maand. Na ontzettend veel tijd te hebben gestoken in the psychology101podcast kocht niemand een audio summary. Ik was daardoor zo teleurgesteld dat ik de rest van de week m’n agenda leeghaalde.

Tegelijkertijd was het ook een soort van wake-up call, ik deed wel heel veel werk maar het had 0 resultaat. Ik dacht te weinig aan het ‘waarom’ en dat was dom.

Dat aan het ‘waarom’ denken zorgde er ook voor dat ik twijfels kreeg bij mijn huidige studie Psychology. Ik vind de studie ontzettend interessant, maar ik mis gewoon echt de aansluiting met de business kant. Zowel in de studie als in de studenten.

Verder heb ik een ander schema geprobeerd, ééntje met elke dag een hoofdfocus zodat ik niet de hele dag allerlei verschillende dingen doe.

De tentamens zijn erg goed gegaan. Ik heb nog niet alles terug, maar ik verwacht alles gehaald te hebben.

Ook heb ik gereflecteerd op 2017 en mijn doelen en gewoontes voor 2018 opgesteld. Ik heb veel zin in het volgende jaar!

Mijn korte termijn doelen, november

1. Ik heb met plezier 3 non-fictie boeken gelezen/geluisterd
Resultaat: Niet behaald. 1/3 Awaken The Giant Within, door Tony Robbins.
2. Ik heb 12 keer hard getraind in de sportschool 
Resultaat: Niet behaald. 7/12
3. Ik heb samen met Gilbert een Mastermind Facebookgroep gecreëerd met alle essentiële informatie 
Resultaat: Behaald.
4. Ik heb 2 leuke uitjes gehad deze maand met familie, vrienden of mijn vriendin
Resultaat: Behaald. 2/2 Bioscoop, Pokémon ‘ik kies jou’. Uitgaan.
5. Ik heb met gemak 500,- verdiend
Resultaat: Niet behaald. 130/500

 

Evaluatie maand november

Het eerste doel, non-fictie boeken lezen, was een stom doel. In eerdere maanden had ik het algemene doel 52 boeken in een jaar al afgestoten maar nu zette ik het toch weer in de maandelijkse doelen.

Lezen behoort nu tot de gewoontes, ik heb dan ook wel 1 audioboek uit en ben op driekwart van een ander dik boek.

Verder ben ik tot de conclusie gekomen dat 3 keer sporten naast 2 keer fysio in de week te veel is. Niet eens zo zeer in termen van tijd, die heb ik nog wel, maar in termen van energie.

Een training op vrijdag inplannen heeft geen zin, ik ben dan al zo kapot van de week dat het niet meer lukt om hard te trainen. Daarom ga ik nu over op 2 keer per week zodat ik minder maar harder train, wat effectiever is.

De Mastermind is een feit, het eerste recruitment gesprek heeft plaatsgevonden en we zijn nu met 4 man, waarvan ik denk dat we binnenkort met 5 zijn.

Ook heb ik 2 leuke uitjes gehad, meerdere zelfs. 2 keer wezen stappen, naar de Pokémon film ”I choose you” en naar BusinessboostLive. En niet te vergeten het Startup Weekend Zwolle, wat overduidelijk het beste event is waar ik ooit heen ben geweest.

Daar is het team voor ‘Personalingo’, een nieuwe start-up, ontstaan.

Helaas ben ik ook een weekje ziek geweest waardoor ik achterliep op zowel studie, werk als in nieuwe start-ups. Dat is, samen met de reden dat ik niet kon werken in verband met de weinig mensen, ook de reden dat ik maar 130,- heb verdiend deze maand.

De laatste week heb ik ontzettend veel uren gemaakt om alles in te halen en veel tijd gestoken in www.psychology101podcast.nl, een website waar je audio summaries kunt kopen om gemakkelijker je examens te halen.

Als laatste zal ik nu elke zaterdag helemaal niks doen, dat beviel me goed. Ook heb ik weer zin in de volgende maand.

 

Mijn korte termijn doelen, oktober

1. Ik heb de examens Experimental Psychology en Introduction To Psychology And History Of Psychology goed gemaakt
Resultaat: Behaald. Introduction To Psychology And History Of Psychology: 9.5 Experimental Psychology: 8.0.
2. Ik heb me goed voorbereid op de examens  Experimental Psychology en Introduction To Psychology And History Of Psychology
Resultaat: Behaald. Goed voorbereid op History Of Psychology en minimaal op Experimental Psychology.
3. Ik heb 800,- verdiend bij Trustmarketing
Resultaat: Niet behaald. Zo’n 450,-
4. Ik ben 10 keer naar de sportschool geweest
Resultaat: Niet behaald. 7 keer geweest.
5. Ik heb goed feestgevierd na de examens
Resultaat: Behaald. Goed uit geweest in Zwolle.

 

Evaluatie maand oktober

Ook deze maand heb ik de trant van minder doen voortgezet. Zo besteed ik nu zo’n 8 uur per week aan werk in plaats van 16 uur, zoals ik voorheen deed. Ondanks het minder werken heb ik na een korte degradatie weer promotie gemaakt tot Salesmanager, wat ik niet verwacht had maar waar ik wel erg blij mee ben.

Toch had ik niet verwacht dat ik ook het werk zou verminderen en dat zie je in het doel terug. 800,- is mij nog niet gelukt in 5 dagen en iets te ambitieus.

Ik heb de financiën ingedeeld volgens het ‘Jar System’ waar ik in de toekomst nog over zal schrijven (mocht het werken). Hiervoor wil ik minstens 400,- per maand verdienen.

De prioriteit van de universiteit lag wat hoger deze maand en dat is zowel te zien in de doelen als in de cijfers die ik heb gehaald voor de tentamens. Voor Introduction to Psychology And History of Psychology heb ik een 9.5 gehaald en voor Experimental Psychology een 8, dat terwijl ik me in eerste instantie alleen op het eerste tentamen richtte en niet op Experimental Psychology!

Die hogere prioriteit is helaas terug te zien in het aantal keer dat ik naar de sportschool ben geweest. De prioriteit van sport wil ik volgende maand weer wat hoger leggen.

Tenslotte heb ik de maand goed afgesloten door uit te gaan in m’n hometown, Zwolle.

Sidenote: Ook heb ik weer een seminar (Millionaire Mind Intensive) bijgewoond waar ik veel waardevolle contacten heb opgedaan en waar ook een zakenvoorstel uit is voortgekomen. Daarbij is er een MasterMindGroep in de maak, wat erg fascinerend is.

 

Mijn korte termijn doelen, september

1. Ik heb B2 niveau gehaald op de TCF (Frans) #1
Resultaat: TCF afgelegd, wachtend op de uitslag. Helaas net B1 gehaald.
2. Ik ben gewend aan het wonen op mezelf  #2
Resultaat: Behaald, ik heb m’n oude gewoontes weer in gang gezet.
3. Ik loop op schema met de universiteitsplanning #3
Resultaat: Behaald.
4. Ik heb minstens 80% van m’n fysio-oefeningen gedaan
Resultaat: Niet behaald, 60%.
5. Ik ben 10 keer naar de sportschool geweest
Resultaat:
6. Ik heb voldoende tijd aan m’n persoonlijke relaties besteed
Resultaat: Behaald.
7. Ik heb de topscore gezet binnen de vestiging van Den Bosch op Stichting Kinderfondsen Nederland
Resultaat: Niet behaald, mijn topscore: 4 donateurs. Vestiging topscore: 8 donateurs.

 

Evaluatie maand september

Ik heb het Franse niveau van B2 net niet gehaald en daar baal ik erg van. Natuurlijk ben ik wel blij met het resultaat; gezien de tijd die ik erin heb gestopt was er namelijk ook geen beter resultaat mogelijk.

Toch denk ik dat ik een marge had moeten inrekenen toen ik het standaard sociale contract opstelde, dan was dit minieme verschil ook goed geweest en had ik wel dat succesmomentje kunnen ervaren.

Verder ben ik eindelijk gewend om op mezelf te wonen, oude gewoontes gebruik ik weer en ik ben ook aan het werk. Ik wil nog wel wat meer tijd aan m’n sportdoelen besteden. Alhoewel ik aardig heb gepresteerd op het werk, kan dit nog veel beter. Daar blijft ook een focus op liggen.

Ik heb gemerkt dat meerdere grote lopende projecten tegelijkertijd niet werken. Mede hierom heb ik het 52 boeken per jaar doel afgestoten. Ik zal zeker weer een nieuw project kiezen, maar voordat ik dat doe zal ik eerst een heleboel activiteiten afstoten.

Daarbij zal ik veel projectdoelen in gewoontes omzetten zonder een SMART-doel. Ik ben nu bijvoorbeeld gestopt met het leren van Frans, maar ik spreek nog wel zo nu en dan af met Franse vrienden (online). M’n Frans zal hierdoor waarschijnlijk iets teruglopen maar wel aardig op hetzelfde niveau blijven.

 

Mijn korte termijn doelen, augustus

1. Ik heb met plezier 4 non-fictie boeken gelezen
Resultaat: 1,  ‘The subtle art of not giving a fuck’, door Mark Manson.
2. Ik heb twee keer de TCF simulatie van ApprendreTV5Monde gemaakt en daarbij voor de laatste test minstens het taalniveau B1 gehaald
Resultaat: 1e TCF gedaan.  Comprehension Orale: 60%, Structure de la langue:  40%, Comprehension ecrité: 40%
3. Ik kan volledig natuurlijk lopen en train 3 keer per week, in deze maand dus 12 keer.
Resultaat: 10/12.
4. Ik ben verhuisd naar Tilburg
Resultaat: Behaald. Kamer is klaar om in te trekken.
5. Ik heb genoten van de TOP-week (introductie-week Tilburg University) en daar waardevolle contacten opgedaan. 
Resultaat: Behaald.
6. Ik heb €200 verdiend als Nederlands docent op iTalki
Resultaat: Niet behaald.
7. ik heb elke dag 3 uur Frans geleerd
Resultaat: 21/31.
8. Ik heb 3 artikelen gepland voor de maand september.
Resultaat: 0.

 

Evaluatie maand augustus

Ik merk dat ik te veel dingen wil doen waardoor ik veel half doe en maar weinig goed. Urgente zaken zoals administratie en het wennen aan verhuizen neem ik niet mee in de planning waardoor ik het gevoel heb dat ik te weinig tijd heb.

Dat levert ook onnodig stress op en daarom ga ik in de maand september minder doen, maar wat ik doe, ga ik volledig doen. Dit inzicht kreeg ik door een gesprek met m’n vriendin, Margot.

Ik merk dat ik nu ik deze methode toepas er een last van m’n schouders is gevallen. Het is zaak van prioriteiten stellen. Ik zal daarom ook doelen stellen die niet per se aan de eisen van SMART voldoen: puur omdat sommige doelen niet zo te schrijven zijn, omdat ze meer emotioneel van aard zijn.

Een van de prioriteiten die ik heb gesteld is het laten vallen van het doel om 52 boeken per jaar te lezen. Ik merk dat ik alleen nog maar lees om dat doel te behalen terwijl ik de kennis niet meer toepas.

Ook merk ik dat het erg lastig kan zijn om jezelf geen eigenschappen toe te kennen, iets wat ik de afgelopen tijd veel gedaan heb met het doel mezelf niet te limiteren tot alleen die eigenschappen.

Verder staat SMDB online, iets waar ik wel erg trots op ben.

 

Mijn korte termijn doelen, juli

1. Ik met plezier 4 non-fictie boeken gelezen

Resultaat: 2, Mindfulness in coaching’ door Renske van Berkel’, de Kracht van het nu’, door Eckhart Tolle

2. Ik heb de motivatie training volledig uitgewerkt

Resultaat: In proces.

3. Ik heb een gesprek gehad met Rinze en Tjerk over leidinggeven

Resultaat: Nog niet.

4. Ik kan weer lopen zonder krukken en ik train 3 keer per week kracht

Resultaat: Ik loop zonder krukken en ik train 2 keer per week

5. Ik heb 300 bezoekers per week voor www.Hetlevendeboek.nl

Resultaat: 30-60 per week.

6. Ik heb elke dag 3-4 uur Frans geleerd

Resultaat: 26 dagen van 31.

7. Ik heb met de anderen besloten of we het project doorzetten

Resultaat: In proces.

8. Ik ben verhuisd en de kamer is klaar om in in te trekken

Resultaat: In proces.

9. Ik heb 3 x een werkdag meegelopen met Tjerk, Rinze en Glenn 

Resultaat: 0.

10. Ik heb het liedje ‘Je suis chez moi’ door Black M perfect gemimict 

Resultaat: Niet behaald, voor 70% gemimict. Voor nu geen aandachtspunt meer, dus dit doel geldt niet meer.

 

Evaluatie

Vrij rampzalig, ik heb bijna niks behaald. Wel is het zo dat ik aan de meeste dingen wel gewerkt heb, maar het gewoon net niet klaar heb. M’n werkritme zit er nog niet goed in, zo laat ik veel kostbare uren liggen. Doel voor volgende maand is weer back on track te komen en prioriteiten te stellen. Verder was het een emotioneel zware maand, ook daarom zijn er dingen blijven liggen.

 

Mijn korte termijn doelen, juni

1. Ik heb alle bedrijfsrituelen in kaart gebracht, 2 dagopeningen verzonnen en 1 training voorbereid

Resultaat: In proces, bedrijfsrituelen in kaart gebracht, 1 dagopening. Training uitwerken.

2.  Ik heb een baan als call-center medewerker

Resultaat: Niet behaald. In proces.

3.  Ik heb 4 blogs gepost

Resultaat: Behaald, 5 gepost.

4. Ik heb goed rust gehouden door te luisteren naar mijn lichaam en alle oefeningen plus medicatie gedaan te hebben

Resultaat: Behaald.

5. Ik heb succesvol 5 non-fictie boeken gelezen

Resultaat: Behaald. 4 gelezen, ‘The Book Of Five Rings’ door Musashi Miyamoto, ‘Striking thoughts’ door Bruce Lee, ‘Good to Great’ door Jim Collins, ‘Taal is zegmaar echt mijn ding’, door Paulien Cornelisse en ‘coachen met actiemetaforen’ door Frits van Kempen.

6. Ik heb twee afspraken voor twee verschillende kamers geregeld voor wanneer ik weer mobiel ben

Resultaat: Behaald, kamer gevonden.

7. Ik heb met Bram beoordeeld of het nieuwe product (voor nu nog geheim) verkoopbaar is

Resultaat: Niet behaald. in proces, eerste prototype gemaakt.

8. Ik heb me verder verdiept in SEO en daar de mozcourse voor behaald

Resultaat: Niet behaald. Voor 1/3 doorlopen. Doel is geschrapt.


Evaluatie

Het was een goede, productieve maand. Ik heb veel gedaan en ik heb ook veel doelen gesteld. Veel dingen uitgewerkt, en ik zit goed in de flow en besteed zo’n 10 uur per werkdag aan mijn doelen.

Ik ben ook geslaagd met een 7.5 gemiddeld, erg netjes. Verder op alle aspecten van het leven vooruitgang gemaakt. Toch merk ik dat ik nog te weinig tijd heb. Ik ga een schema creëren waardoor ik geen minuut verspil als ik bezig ben met doelen realiseren.

 

Mijn korte termijn doelen, mei

1. Ik heb met gemak een gemiddelde van 7.0 gehaald op 9 vakken waarvan ik  ieders één oefenexamen VWO heb gemaakt (E&M profiel met biologie) 

Resultaat: Niet behaald, 7 examens gemaakt met een gemiddelde van een 7.2.

2. Ik heb met trots www.Hetlevendeboek.nl online staan met 2 blogs gepost 

Resultaat: Niet behaald, offline.
3. Ik heb 26 leermomenten gehad waarin ik 1 vak 1 uur geconcentreerd leer, een oefenexamen VWO telt voor twee
Resultaat: Behaald, 68/26 leermomenten.
4. Ik ben eenvoudig 1 kg in spiermassa aangekomen en ik weeg dus 73.5 kg waarvan 63,8 kg aan spiermassa
Resultaat: Niet behaald, -1.6/1 kg aan spiermassa 1.3/1 kg in gewicht.

Het Levende Boek - Mijn doelen

Saaie gegevens gemeten met Innerscan V

5. Ik ben mijn eindexamen VWO stressloos doorgekomen en heb een gemiddelde van een 7.0 over 9 vakken (E&M profiel met biologie) gebaseerd op de correctievoorschriften (met N-term van vorig jaar)
Resultaat: Behaald. 9 examens afgelegd, 6.2 Geschiedenis, 7.6 Engels, 7.0 Management & Organisatie, 6.6 Nederlands, 7.0 Biologie, 9.8 Wiskunde A, 7.8 Duits, 7.9 Filosofie, 7.9 Economie. Dus 7.5 gemiddeld.

6. Ik heb met plezier 4 non-fictie boeken uitgelezen

Resultaat: Niet behaald, 3 gelezen. ‘Volmaakt onvoorspelbaar’ door D. Ariely. ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ door Stephen R. Covey. ‘The magic of thinking big’ door David J Schwartz.

 

Evaluatie

Examens zijn erg goed gegaan. Ik had op het begin even wat moeite met inkomen omdat ik het in de eerste plaats had onderschat, maar daarna ging het stressloos. Dit zie je ook terug in het aantal uur dat ik gepland had en uiteindelijk geleerd heb.

Door de examens heb ik helaas ook niet 4 boeken kunnen lezen, hier baal ik wel van. Gelukkig is het onderdeel van een lange termijn doel en is dat alsnog te behalen.

Het meest zure is wel dat ik in spiermassa ben afgevallen, gelukkig heb ik dit gemeten; nu kan ik mijn voeding aanpassen om dit in de toekomst te voorkomen.

Het Levende Boek zal ieder moment online staan.

 

Favoriet boek van mei

‘The magic of thinking big’ door David J Schwartz is mijn favoriet van deze maand. Het is een inspirerend boek dat veel ingaat op taal en communicatie en hoe dit je op dagelijkse basis beïnvloed. Op basis van je taalgebruik kun je bepalen op welk gezondheidsniveau je zit qua geestelijk/spiritueel niveau.

Dat is natuurlijk wel de boodschap die ik eruit haalde. Verder gaat het natuurlijk over groots denken.

 

Mijn korte termijn doelen, april

1. Ik heb elke week een waardevol non-fictie boek gelezen, in totaal dus 4

Resultaat: 4 boeken gelezen. ‘Schrijven voor SEO’ door R. Steenbergen. ‘Click, verleiden op internet’ door A. Van Erkel. ‘Tao van Jeet Kune Do’, door Bruce Lee. ‘The Millionaire Fastlane’, door MJ DeMarco.

2. Ik heb met gemak een gemiddelde van 7.0 gehaald op 9 oefenexamens 

Resultaat: 2 examens gemaakt met een gemiddelde van een 6.6.

3. Ik heb 28 6 waarde toevoegende blogs geschreven 

Resultaat: 6 blogs geschreven.

4. Ik heb met trots de website online met 10  1 blog gepost 

Resultaat: Niet gehaald, wel 2 posts op de website.

5. Ik heb 28  10 tools succesvol toegepast uit het boek ‘writing tools’ door R.P. Clark  

Resultaat: 10/10.

 

Evaluatie

Ik heb geen rekening gehouden met de leerplanning; ik maak in de komende weken de meeste oefenexamens, dus dit was een onhaalbaar doel.

Daarnaast iets te ambitieus en niet goed aan het SMART-model gehouden. 28 blogs schrijven is namelijk niet relevant als ik er al genoeg klaar heb staan, focus ligt dan op de website. Zelfde geldt voor de writingtools, dit boek heb ik overigens niet in een week gelezen omdat het een ‘how-to’ boek is. Als je het niet direct toepast kun je het net zo goed niet lezen en dat was niet mogelijk.

 

Favoriet boek van april

‘The Millionaire Fastlane’, door MJ DeMarco is een vernieuwend boek omdat het je de harde werkelijkheid laat inzien over het verkrijgen van financiële onafhankelijkheid. Het bracht me tot veel nieuwe inzichten en is dus een erg waardevol boek.